Over Trimgemak.nl

Cliché maar waar, al zo jong als ik was, was ik met dieren in de weer. Lang gewacht en toch gekomen, was daar in 2002 eindelijk Bas, mijn eerste Berner Sennen reu. Helaas volgt met het thuis komen van een pup ook het nemen van afscheid… Na Bas heeft mijn roedel jaren bestaan uit Illian en Wencke. Mijn huidige roedel bestaat uit mijn lieve kinderen, Sverre (10) en Robynne (7), kat Qaey (12), “salon”- Berner Teun (6) en animatie-poedel Knut (3).

Ik begon mijn werkende leven als juriste. Na jaren op kantoor te hebben gezeten, met mijn neus in de stoffige dossiers, verlangde ik naar iets wat mij voldoening en werkplezier kon geven. Iets wat écht bij mij paste. Maar waarom honden trimmen?!? Daarmee kom ik terug op Bas. Met Bas heb ik shows gelopen, waarbij hij het zelfs schopte tot Nederlands Kampioen!! Hij werd door mij showklaar gemaakt en dat nam ik naast heel serieus, ook als een leuke uitdaging aan. Mijn latere Berners Illian en Wencke hield ik netjes bij en die gingen af en toe voor “de grote beurt” naar een trimster. Op de shows ging ik met hele andere ogen kijken naar die “opgedirkte poedels” en ik zag het kunstige trimwerk en ook de creativiteit die je hierin kwijt kan. In 2013 ben ik de opleiding honden trimmen gaan volgen bij het Cursus Centrum Dierverzorging in Barneveld. En na een gedegen stageperiode bij mijn collega Carolien Tuijn van Trimsalon A La Caro, heb ik mijn diploma gehaald. Van mijn neus in de stoffige dossiers naar de handen in het hondenhaar. Wat een goede keuze!!

Het geeft mij zoveel voldoening als een blije hond mij toevertrouwd wordt en dan knap en vrolijk met tevreden baasjes weer naar huis gaat!! Ik begrijp heel goed dat mensen het (vooral de eerste keer) moeilijk vinden om hun trouwe viervoeter achter te laten in de trimsalon. Ik hoop dat het een geruststelling is dat ik alle honden met evenveel geduld en liefde behandel. Gelijk welk ras of welk gedrag. Ook honden met bijvoorbeeld angst zijn van harte welkom. Omdat ik graag samenwerk met de honden in plaats van ze te “dwingen”, wordt er individueel gewerkt en worden de honden niet vast gezet zolang de veiligheid dat toe laat. De honden krijgen altijd één of meerdere rustpauzes zodat ze zich ook kunnen ontspannen en wat uitrusten. De eerste hond die niet wil samenwerken, moet ik nog tegenkomen. Een prachtige eigenschap van honden!

Neemt u gerust contact met mij op. Ik sta altijd open voor vragen en opmerkingen.

Hartelijke groet,

Karina