Over Trimgemak.nl

Cliché maar waar, al zo jong als ik was, was ik met dieren in de weer. Lang gewacht en toch gekomen, was daar in 2002 eindelijk Bas, mijn eerste Berner Sennen reu. Helaas volgt met het thuis komen van een pup ook het nemen van afscheid… Na Bas heeft mijn roedel jaren bestaan uit Illian en Wencke. Mijn huidige roedel bestaat uit mijn lieve kinderen, Sverre (12) en Robynne (10), kat Qaey (15), “salon”- Berner Willson (1) en animatie-poedel Knut (6).

Ik begon mijn werkende leven als juriste. Na jaren op kantoor te hebben gezeten, met mijn neus in de stoffige dossiers, verlangde ik naar iets wat mij voldoening en werkplezier kon geven. Iets wat écht bij mij paste. Maar waarom honden trimmen?!? Daarmee kom ik terug op Bas. Met Bas heb ik shows gelopen, waarbij hij het zelfs schopte tot Nederlands Kampioen!! Hij werd door mij showklaar gemaakt en dat nam ik naast heel serieus, ook als een leuke uitdaging aan. Mijn latere Berners Illian en Wencke hield ik netjes bij en die gingen af en toe voor “de grote beurt” naar een trimster. Op de shows ging ik met hele andere ogen kijken naar die “opgedirkte poedels” en ik zag het kunstige trimwerk en ook de creativiteit die je hierin kwijt kan. In 2013 ben ik de opleiding honden trimmen gaan volgen bij het Cursus Centrum Dierverzorging in Barneveld. En na een gedegen stageperiode bij mijn collega Caroline Tuijn van Trimsalon A La Caro, heb ik mijn diploma gehaald. Van mijn neus in de stoffige dossiers naar de handen in het hondenhaar. Wat een goede keuze!!

In 2019 moest mijn collega Caroline helaas wegens fysieke redenen stoppen met haar trimsalon “A La Caro”, op welk adres Trimgemak ook gevestigd is. Van Caroline kreeg ik de kans om haar levenswerk voort te zetten. Dankbaar ben ik dat ik haar salon per 1 augustus 2019 heb over mogen nemen. Samen met mijn medewerkers, ik zeg liever “collega’s”, zijn we van maandag tot en met woensdag en vrijdag aan het werk aan het Oremusplein 56. Inmiddels bestaat het team ook uit Demi, Luuk, Mirella en stagiaires.

Sinds 2022 heb ik mij met heel veel plezier verbonden aan De Trimacademie als examinator. Dit is een prachtige kans om op een hele andere manier bezig te zijn met het vak, en daarbij nieuwe collega’s te kunnen helpen aan een succesvolle loopbaan als gediplomeerd hondentrimmer.

Het geeft ons veel voldoening als een hond ons toevertrouwd wordt en dan knap en vrolijk met tevreden baasjes weer naar huis gaat!! We begrijpen heel goed dat mensen het (vooral de eerste keer) moeilijk vinden om hun trouwe viervoeter achter te laten in de trimsalon. We hopen dat het een geruststelling is dat alle honden met evenveel geduld en liefde worden behandeld. Omdat we graag samenwerken met de honden in plaats van ze te “dwingen”, worden de honden niet vast gezet zolang de veiligheid dat toe laat. De honden krijgen altijd één of meerdere rustpauzes zodat ze zich ook kunnen ontspannen en wat uitrusten. Gelukkig willen honden graag samenwerken. Een prachtige eigenschap!

Neemt u gerust contact met ons op. We staan altijd open voor vragen en opmerkingen.

Karina