In de trimsalon

Kennismaking

Uw hond en u zijn van harte welkom om een keer te komen kennismaken. Net als alle behandelingen gaat ook een kennismaking op afspraak. Waarom op afspraak? Op deze manier heb ik alle tijd die iedere hond verdient.

Als u een afspraak maakt, hetzij telefonisch, hetzij per e-mail, WhatsApp/sms of via facebook zal ik u vragen om contactgegevens en het ras/leeftijd/conditie van de hond. Ik streef ernaar iedere hond op korte termijn in te plannen, maar soms is het erg druk en is er een korte wachtperiode. Ook zal ik u vragen uiterlijk 24 uur tevoren te annuleren, mocht u onverhoopt verhinderd zijn. De reden hiervoor is dat ik in dat geval nog een andere hond blij kan maken met een plekje. Mocht er niet tijdig afgezegd worden, dan kunnen de kosten voor de gereserveerde tijd in rekening gebracht worden.

De eerste keer

Voordat u naar de afspraak komt, is het voor een ontspannen behandeling van belang dat de hond goed uitgelaten is en in de twee uur voorafgaand niet gegeten heeft. In de salon is uiteraard vers drinkwater aanwezig voor de hond.

Ik krijg vaak de vraag of het baasje bij de behandeling aanwezig mag zijn. Het liefst zou ik iedereen een kijkje in de keuken van de salon willen geven, maar honden richten zich dan volledig op het baasje en dan kan ik niet communiceren met de hond. Het is even lastig afscheid te nemen voor zowel hond als baasje, maar als u eenmaal de deur uit bent stellen de honden zich open voor contact met mij. Om u gerust te stellen laat ik gedurende de eerste behandeling altijd even weten hoe het gaat met een fotootje of filmpje erbij.

De behandeling

Als we samen uw hond bekeken hebben en uw wensen mij bekend zijn dan geef ik u kort aan wat de behandeling gaat worden en hoe lang ik ongeveer met uw hond bezig zal zijn. Uw hond gaat mee naar de salonruimte en mag daar eerst eens even rustig rond kijken en vooral snuffelen. Daarna zal de hond in bad gaan en gedroogd worden. Na het wassen wordt er pauze gehouden en kan uw hond de spanning van zich afschudden en uitrusten óf spelen met de andere honden. De honden lopen los rond in de grote salon, maar als een hond aangeeft geen prijs te stellen op contact met de eventuele andere aanwezige honden, dan kan deze rustig in een van de wachtbenches verblijven. Het vervolg van de behandeling bestaat uit plukken/effileren/knippen/scheren en eventueel klitvrij maken van de hond. Uiteraard worden het gebit, de oren en de anaalklieren gecontroleerd en de nagels worden geknipt. Mocht er iets bijzonders zijn dan meld ik dat uiteraard. Als de hond weer opgehaald mag worden dan bel ik u.

Mocht uw hond iets mankeren, zoals een allergie, kreupelheid, epilepsie of andere mogelijke gezondheidsproblemen, wilt u dit dan vóór de behandeling aan mij melden? Ik kan er dan rekening mee houden en al naar gelang de ernst van het probleem de behandeling omwille van de gezondheid van de hond aanpassen of verzetten. Als uw hond vlooien heeft, zorgt u er dan voor dat de hond 48 uur voor de trimbehandeling behandeld is met een effectief vlo- en larvendodend middel verkrijgbaar bij uw dierenarts. Omdat de vlo een gastheer is voor wormen, dient de hond ook ontwormd te worden. Mocht de hond nog vlooien hebben als deze in de trimsalon komt, dan ben ik genoodzaakt een vlododende shampoo te gebruiken en de salon moet met spray behandeld worden. Ook vormt dit een besmettingsgevaar voor de andere aanwezige honden. Gezien de extra tijd en middelen zal er dan een vergoeding gerekend worden.

Tot slot

U kunt altijd bij mij terecht voor vragen of advies. Niet alleen op het gebied van huid en vacht, maar denk ook aan bijvoorbeeld voeding en gedrag. De salon biedt een mooi assortiment aan natuurlijke diervoeding met een hoge vleeswaarde. Is de trimbehandeling of het resultaat niet wat u ervan verwacht had? Meldt mij dit dan meteen, zodat we samen kunnen kijken naar een oplossing.